M A R I P O S A
Mariposa Alternatief
Hannie Fassotte
tel 06-36014121Waarom een droomduiding?

Iedereen droomt, dat staat inmiddels wel vast. Uit onderzoek is gebleken dat we veel dromen per nacht. Niet iedereen kan zijn dromen onthouden. Soms onthoud je wel een droom, of je schrikt er van wakker. Je hebt er heftige gevoelens bij en de droom bepaalt zelfs een beetje je dag. Je blijft er mee bezig.

Je kunt natuurlijk je dromen en hun betekenissen opzoeken in droomwoordenboeken of op internet, of je vertelt ze aan je familie of vrienden en zoekt samen naar een betekenis. Maar dromen zijn uniek, zoals elk mens uniek is. Soms is de betekenis van iets in je droom nergens te vinden, of vind je overal een klein stukje of is het niet dat wat je in je droom zag of voelde. Kortom, je komt er soms niet helemaal achter wat die droom jou zou kunnen vertellen. Want dromen zijn geen bedrog, ze zijn een signaal van je onbewuste wereld aan je bewuste wereld. Ze willen je iets vertellen wat belangrijk is en daarom blijven ze je bij: je droom is een persoonlijke boodschap. Maar de boodschap is soms zo goed verpakt, dat je hem niet alleen uitgepakt krijgt.

Op dat moment kan ik je helpen. In je dromen hebben dingen vaak een andere betekenis dan in je waakleven. Wat betekenen die dingen voor jou in je dagelijkse leven? Moet je de droom letterlijk nemen of is het een symbool voor iets? Was je druk bezig in je droom of keek je toe? Hoe was de stemming? Wat voelde je er bij en komt de droom vaker voor of eenmalig? Een droom die regelmatig wordt gedroomd, is een belangrijke droom. Samen gaan we de betekenis, de symboliek van je dromen ontrafelen.

Als je wilt dat ik je help om een voor jou belangrijke droom te duiden, dan kun je een afspraak met me maken. Het is prettig als je je droom heb opgeschreven, of anderszins hebt bewaard, zodat je hem kunt meenemen.

De uitleg over dromen kun je laten doen in mijn praktijk of per mail of telefonisch en kost 15 euro per 0,5 uur.
Hiervoor kunt u ook een cadeaubon bestellen.