M A R I P O S A
Mariposa Alternatief
Hannie Fassotte
tel 06-36014121Wat is Tarot en waarvoor kun je Tarotkaarten gebruiken?

Tarotkaarten worden gebruikt als een soort spiegel. Als een hulp ter oriëntering op de weg van je eigen bewustwording. Als een wijze raadgever, een gids in de streken van je innerlijke transformaties. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je over jezelf en je leven ontdekt. De tarotkaarten geven je aanwijzingen, want vaak blijft je eigen realiteit onbewust en onherkend. Je kunt alleen maar dat veranderen waarvan je je bewust bent en waarvoor je je open wilt stellen. De tarotkaarten zijn vooral bedoeld voor je persoonlijke ontwikkeling Veel mensen zijn bang voor hun eigen innerlijke realiteit. Wil je jezelf zien zoals je bent? Jezelf leren kennen, kan ook een risico inhouden. Want nieuwe inzichten kunnen oude instellingen en patronen doen veranderen en wil je dat wel? Weet echter dat je alleen maar dat kunt veranderen en verliezen wat niet echt fundamenteel bij je hoort.

Waarom trek je uitgerekend die bepaalde kaart?

Toeval? Maar toeval is een zichtbaar bewijs van een (nog) onzichtbare oorzaak. Die oorzaak ken je wel, maar is je nog niet duidelijk, is je nog niet bewust. Mijn ervaring is dat je altijd die kaart(en) trekt, die op dat moment bij je passen, die jou een passend antwoord verschaffen.

Wanneer gebruik je de Tarot?

Vragen aan de Tarot zijn altijd vragen aan je onderbewuste, aan dat wat je je nog niet bewust bent. Feitelijk heb je die wijsheid al, maar mooi opgeborgen in je onderbewuste.